Schemat

Här kommer alltså en liten förklaring till hur schemat funkar och vad jag gör om dagarna. 😊


Här är mitt schema. Matte, fysik, engelska, foto (typ photoshop etc), dans, historia, spanska, kör och desktop (yearbook). Jag vet att det är mycket, men det är för att vi inte har allt varje dag. Längst till vänster ser ni när jag har allt. Siffrorna står för timmarna (typ första timmen=matte). Bokstäverna står för vilken dag jag har ämnet. Måndagar, onsdagar och ibland fredagar är A-dagar, medan tisdagar, torsdagar och ibland fredagar är B-dagar.

Timmarna slutar på minuten och man har fyra minuter mellan varje lektion, så om första lektionen slutar 8.59 börjar nästa 9.03. Har inte sån bra koll på när alla lektioner börjar och slutar och vet därför inte riktigt när skoldagarna slutar. Vi börjar iallafall 8 varje dag och på fredagar är alla lektioner några minuter kortare, så vi slutar vid lunchtid.

Om det är nåt ni undrar över är det bara att skriva en liten kommentar!

Kram
/lolli

Första dagarna i Utah

Onsdag
Min kontaktperson hämtade mig på flygplatsen och vi körde den ca 3h långa sträckan till Kanab. På vägen köpte vi middag (jag åt chicken sticks) och varsin jättestor milkshake. 😛
Cookie dough milkshake

När vi kom fram tog v-mamman och pappan emot oss och v-mamman visade runt lite i huset (det är rätt stort och labyrint-aktigt så går fortfarande vilse ibland). Min värdsyster jobbade så träffade henne senare.

Torsdag
Vaknade tidigt eftersom jag skulle följa med värdsyrran till skolan. Vi slängde i oss lite flingor innan vi satte oss i hennes(!) bil och körde iväg. Väl där träffade jag min kontaktperson (som jobbar på skolan) och vi pratade med studievägledaren och pusslade ihop ett schema. Sen visade min k-p mig runt i skolan och när klockan ringde för andra lektionen för dagen tog hon mig till US history-rummet, introducerade mig och lämnade mig där. Vi hade vikarie, så vi läste bara i våra jättestora historieböcker. Alla böcker här är jättestora, så det ska bli jättekul att kånka på dem ett år... 😐 Nästa lektion var spanska och spanskan här är superenkel. Vet inte hur jag ska göra där, om jag ska njuta av en lätt lektion och bra betyg, eller om jag ska försöka byta. Gillar klassen och läraren, så tror att jag stannar. Får väl vara extralärare eller nåt. 😁 Vi ska på "field trip" till en restaurang på torsdag och beställa vår mat på spanska. 😄 Efter spanskan var det co-op som är för de som ligger efter i skolan och eftersom vi inte gjorde det fick vi extra lång lunch. Hängde med värdsyrran hem och åt rester från kylen eftersom vi bor så nära. När vi kom tillbaka hade jag kör, där vi mest körde uppvärmningar och pratade om de olika delarna av en kör. Sista lektionen var Desktop publishing, där vi kommer jobba med årsboken. På lektionen tittade vi igenom gamla årsböcker och svarade på frågor om skrivstilar och kontraster, typ. 😆 Efter skolan åkte vi hem och gick lite på en "Western legends"-marknad som är här under helgen, då många klär ut sig till cowboys.

Fredag
Samma lektioner som i torsdags (ska förklara schemat en annan gång). Hade matte för första gången, eftersom jag missade första timmen i torsdags. Några fick "credits" för nåt jag inte kommer ihåg nu, men jag fick också credits för att jag kunde svaret på ett tal på tavlan. 😊 På historian läste vi fler sidor och hade quiz om det vi hade läst. På spanskan kollade vi på film och övade lite inför torsdag. Efter spanskan hade jag kör direkt, eftersom fredagar är kortare (förklarar även detta senare). Vi hade vikarie, så gjorde typ ingenting (pratade, karaoke/allsång, etc). På desktop hade vi quiz. Vår lärare sa att för några kunde hon räkna med quizet i betygen, för andra skulle hon inte göra det och för några (kollade på mig när hon sa det) skulle hon inte göra det alls. Fick 17/25 så är rätt nöjd iallafall. Efter skolan åkte vi hem och åt lunch. Skypade lite med familjen (pappa fyllde år 🎉) och med farmor och farfar. På kvällen åkte vi och såg en football-match; vår skola mot våra rivaler. Det var coolt, fast vi förlorade big time. Efteråt hängde vi med några kompisar hem till dem. Kom hem rätt sent och gick och la oss.

Lördag
Kollade på en cowboyparad och hängde på marknaden ett tag. Det regnade nästan hela tiden, så vi blev dyngsura. På kvällen spelade jag och syrran Stratego och kollade på Sound of Music.

Söndag
Hängde med familjen till kyrkan. Först var det gudstjänst i ca 1h, sen gick vi på söndagsskola/youth group, där vi pratade om hur man ska vara och agera osv och sen på Young women, där vi pratade om dating, typ att man ska klä sig rätt, bara gå på double dates och gruppaktiviteter och dejta flera killar och inte bara en. Alltihopa tog ca 3-4h. Har mest chillat nu på kvällen och ska snart gå och lägga mig för att orka upp till en ny skoldag imorgon.

/lolli

Soft Landing Camp!

Ska försöka hålla detta rätt så kort, men om det är nåt ni vill veta mer av är det bara att fråga!
 
En från Explorius mötte upp oss utbytisar på Arlanda och vi checkade in tillsammans. Sen var det dags att säga hejdå till familjen=inte det lättaste man har gjort i sitt liv. Vi gick själva igenom säkerhetskontrollen och på vägen till gaten köpte vi drickor på Starbucks och träffade på exploriusstudenter+ledare från Finland, vilket vi inte hade nån aning om att vi skulle göra. Eftersom alla biljetter bokades vid olika tidpunkter hamnade vi på olika platser i planet, men jag satt bredvid Jaana (finska ledaren) och ett par säten ifrån en utbytiskille. Under hela resan kollade jag på filmer. Jag trodde ärligt talat att det skulle finnas fler filmval. Jag menar, tv-serierna hade bara ett avsnitt var. Modern family-avsnittet var typ säsong 7 avsnitt 21 och jag är knappt på säsong 2... Kollade det iallafall. Kollade även Inception, Juno och How to be single.
 
På flygplatsen mötte vi några andra ledare och efter att ha väntat en evighet på väskorna och träffat andra utbytisar gick vi till en food court och köpte mat (själv åt jag Subway). Sen begav vi oss till hotellet med minibussar.
 
På hotellet hade vi infomöte och fick våra rum. Delade rum med en tjej från Milano. Sen åt vi mat och gick och la oss.
 
Nästa dag gick vi upp tidigt. Frukosten var mellan 6.30 och 9 tror jag och jag tog en bagel, en muffin, lite yoghurt och lite juice. Klockan 9 var det infomöte om kulturskillnader och regler och runt 11-tiden bar vi oss av mot Manhattan. Vi åt lunch på Grand Central Terminal (jag åt mac 'n' cheese), där vi också träffade vår guide för turerna runt Manhattan. Sen åkte vi in till Upper Manhattan och hade en några timmar lång guidad tur. Sen hade vi 3 timmar ledig tid, då vi fick gå runt och kolla in saker på egen hand (i grupper) och fixa något att äta. Jag kunde inte hitta mina vänner, då vi var på olika bussar, så jag hängde på några killar från Sverige, Finland och Danmark. Vi gick till Times Square och Macey's och sen köpte vi middag på Chipotle (burrito for me). Sen mötte vi upp de andra vid bussen, åkte tillbaka till hotellet och gick och la oss.
 
Nästa dag gick vi upp samma tid, åt frukost (pb&j-macka, yoghurt, etc), hade möte och åkte in till Grand Central Terminal och Lower Manhattan. Där hade vi en guidad tur (såg tex 9/11 memorial) och på fritiden hängde jag på några tyskar och en kinesiska till en park där de bara satt och pratade... på tyska... Inte det roligaste. Köpte lite nudlar och sushi som middag och sen åkte vi hem och la oss.
 
Dag 3 åkte vi till Whole Foods för att köpa lunch och tog med oss den till Central Park, där vi hade picknick och spelade fotboll. Sen åkte vi till ett stort shoppingcenter och shoppade loss. XD Köpte en flanellskjorta från American Eagle och lite underkläder. Åt Burger King till middag (varning: mediumdrickor är enorma ;P). Sen åkte vi hem.
 
Nästa dag skulle jag befinna mig i lobbyn kl 9 för avresa mot flygplatsen. Har aldrig varit så nervös som jag var den dagen. Vi hoppade in i bussen och gav oss iväg! Amerikanska flygplatser är helt otroliga när det gäller säkerheten. I säkerhetskontrollen fick vi klä av oss alla extra kläder, inklusive skorna (!) och ställa oss i nån slags foto/röntgen/scan-sak. Efter kontrollen skulle vi till olika delar av flygplatsen, så det blev ett kort och snabbt farväl innan vi rörde oss mot våra gater. Köpte en jättedyr fylld paprika till lunch och efter en lång tids väntan klev jag på planet. Kollade lite på tv under resan och när jag kom fram visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Jag visste inte vem som skulle hämta upp mig eller vart jag skulle gå. Tillslut ringde jag min värdmamma och hon sa att min kontaktperson skulle hämta mig och att jag skulle gå till bagagebanden. Där stod min kontaktperson med en skylt av kartong och de andra utbytisarna som skulle med en annan kontaktperson. Sen väntade en ca 3h lång bilresa...
 
Fortsättning följer... XP
 
(Natt på muséet)
(Vänner)
(Picknick i Central Park med alla svenskor)
 
 
/lolli

lollillama.blogg.se

Tänker blogga om mitt år som utbytesstudent i USA. :)

RSS 2.0