Wildlife Wednesday+Pep Rally

Idag hängde jag på J till Early morning seminary, som är en religiös lektion timmen innan skolan börjar. Vi pratade om att förlåta andra och att inte vara avundsjuk. En av bibeltexterna vi pratade om (arbetsgivaren som gav sina arbetare samma lön fast de hade jobbat olika antal timmar) har jag och mina kompisar gjort ett drama om under min konfirmation, så det kändes kul att jag redan kunde storyn.

Efter Seminary drog vi till skolan (Seminary är i byggnaden bredvid). Det var kul att se hur alla tolkade Wildlife Wednesday, men det skulle ha varit ännu roligare om fler ansträngt sig och klätt ut sig. Hade Digital Photography första lektionen, där jag jobbade på en Powerpoint om olika slags kameror. Sen hade jag fysik, där vi hade ett lätt quiz och pratade om hastighet, förflyttning, mm. Efter det hade jag engelska, där vi hade ett långt grammatiktest. Det kändes som att det gick bra, så håller tummarna. Vår lärare sa att om man får full pott behöver man inte göra våra övningsquiz mer... På Co-op samlades alla juniors i gympasalen för att gå igenom sketchen. Imorgon ska vi visa upp den och jag har fortfarande inte sån bra koll på vad som händer. 😅 Jaja, det löser sig. Vi har kul och det är huvudsaken. J hade redan åkt när jag var klar, så åt skollunchen, som idag var corndogs och mac&cheese. Period 4 var matte och vi pluggade cirklar. Där röstade vi också på Homecoming Queen/King. På dansen satt vi i vår lärares klassrum (hon är också engelskalärare) med en vikarie och gjorde läxor mm. Pluggade lite och läste manus. Efter skolan var det Drama som vanligt. Körde igenom älvscenerna och vår ledare tvingade mig att komma på en melodi till älvornas godnattvisa och sjunga den. Fick sen chansen att läsa för Helena i en scen. Maria spelade Lysander och två andra dramaklubbare, Alix och Ashden, spelade Hermia och Demetrius. Det var jättekul! Och vi fortsatte med vår scen efter att vi hade slutat. Ashden, som skickade SMSet till Jenni förut och frågade vad jag gillade, ska gå till Homecoming med Maria, så han frågade flera gånger idag om vad hon ska ha på sig, så de kan matcha. Naw! 😊 Maria, Alix och jag hade sällskap hem från skolan.

Klockan 8 var det Pep Rally. Först var det samling i gympasalen och lariettdansarna och cheerleaderserna hade uppvisningar. Fotbollscoachens mamma var gästtalare, vilket var jättegulligt. Sen fortsatte det ut på fotbollsplanen, där senior-fotbollspelarna hade tal och vi omringade dem och sprang mot dem som en pepgrej. Sen gick vi till parkeringsplatsen och alla som ville kunde betala 1$ för att få två hammarslag på sig att kvadda en bil så mycket de kunde. Pratade lite med Maria, Marin och Lindsey och mitt i allt började det regna. J hämtade upp mig runt tiotiden.

Här kommer bilder!


Throwback Thursday tomorrow. Can't wait!

/lolli

Twin Tuesday+Homecoming Prep

Idag var det Twin Tuesday så alla parade ihop sig med någon och klädde ut sig till tvillingar. Jag lånade en tröja och en kjol av J, så vi såg ganska mycket ut som tvillingar. Det var superkul att se alla ambitiösa tvillingar gå runt i skolan. Hade study hall första lektionen, men även i bibblan var det tvillingstämning, för våra bibliotekarier var utklädda till vår rektor och vår coach. Efter bibblan hade vi assembly i gympasalen, då vi hade klasstävlingar, utklädnadstävling och avslöjande av vilka som är Homecoming Royalty. Inte chockerande att de populäraste i skolan vann. 😏 Efter samlingen gick vi till vår andra klass. US history är inte riktigt min favvoklass, så hade hellre haft en längre samling. På spanskan kollade vi film, hade en vocab-tävling (slå på rätt ord på tavlan) och åt mexikanskt godis. Tävlingen var oss tre tjejer mot fem killar. Alla ville ha mig i sitt lag... 😅 Vi vann. Och gurkklubba med chili på är inte så dumt som det låter.
På kören hade vi ett litet test (93 frågor) och jag var den enda som hade alla rätt. Kände mig så taskig när vi rättade varandras och jag satt kvar och räknade alla fel när alla andra redan hade lämnat in (hon fick typ 25+ fel). Det var typ det vi hann.
På Desktop spelade vi vocab-spel hela lektionen, men förhoppningsvis kan vi börja med årsboken nästa vecka. 😊

Efter skolan hade vi dramaklubb och jag övade repliker med Maria (danska utbytesstudenten), eftersom jag redan kan allt mitt. Jag frågade vår ledare om det var värt att jag lärde mig alla Helenas repliker utantill och hon tyckte att det var bra och att jag borde fortsätta. Hon vill också att jag ska tänka på att göra en av dialogerna för Region! J gick hem tidigt, men jag älskar att hänga och repa på scenen, så jag promenerade hemåt själv. Fick skjuts halvägs iallafall, eftersom min värdmamma var vid posten.

På kvällen åt jag middag på fem minuter och gick sedan ut och blev upphämtad av Marin (som jag och J gick hem till efter min första football-match) och Maria och vi drog hem till en tjej där vi juniors jobbade på vår homecoming-float (vagn för homecomingparaden) och vår klass-sketch vi ska visa upp på torsdag. Sketchen är så rörig och heltokig, men plakaten blev fina. 😂 Vi spelade också lite basket och mumsade på donutbollar och chocolate chip cookies. Det var jättekul och mysigt.

Här kommer lite bilder från dagen:

Imorgon är det Wildlife Wednesday och jag är så taggad! 😁

/lolli

Långhelg igen=Äventyr!

I lördags skypade jag och J lite med familjen hemma i Svea och visade runt lite i mitt nya hem. Sen hängde jag med J och min värdmamma till en kyrkokonferens för kvinnor. Vi tog fel på tiden, så vi kom en halvtimme försent, men det var rätt lagom. Efteråt serverades det kakor. 😋 Vi fick med oss en hel förpackning och på vägen hem svängde vi förbi en kläd/skoaffär där vår kompis jobbar och gav henne några kakor. På kvällen hade J och jag modeshow för familjen+jobbarna, då vi visade upp hur vi ska klä ut oss under veckan, då det är Homecoming Week. Så här ser veckan ut:
Måndag: Ingen skola
Tisdag: Twin Tuesday
Onsdag: Wildlife Wednesday
Torsdag: Throwback Thursday
Fredag: Cowboy Spirit (skolans färger)
Fredag kväll: Homecoming game
Lördag: Homecoming parade
Vet inte om dansen är på fredag eller lördag 😅

Igår åkte vi till vår kompis för att prova klänningar. Hon jobbade, så vi fick prova själva. En var grön och stor och såg ut som en förlängd version av Tingelings klänning. Den andra var svart och vit i lager. Båda var rätt tajta och ingen passade för mig, så vi får se vad jag hittar på... När vi kom hem bytte vi om och drog till kyrkan. Dagens tema var "I know the scriptures are true" och programmet var framfört av småbarn. Ungefär efter välkomstordet gick strömmen. Det var rätt svårt att höra någon efter det då micken inte funkade... Hade lektioner efteråt som vanligt och jag bad avslutningsbönen efter Unga Kvinnor.

När vi kom hem från kyrkan bytte vi snabbt om och jag, J, min värdpappa och två jobbare hoppade in i bilen och drog upp till Deer Springs och deras cabin. Vi umgicks med djur av alla slag, gick fantastiskt fina vandringsleder, åt nudelmix+micrad potatis till middag, spelade domino och hade det allmänt mysigt. 😊 Här kommer bilder från äventyret:


So excited för veckan som kommer! 😁

/lolli

lollillama.blogg.se

Tänker blogga om mitt år som utbytesstudent i USA. :)

RSS 2.0