Dance & Drama

Senaste veckan har varit jättekul! Vi hade vår pjäs i måndas, tisdas, onsdas och fredas. Sen var Sadie's igår också.

Pjäsen

Måndag: Visade upp några akter (1,2 och 5) för några klasser period 3, åt skollunch och åkte sen till Elementary school och körde scenerna med älvorna där (eftersom nästan alla älvor var därifrån). Kaotiskt men roligt. Elementarybarnen var så söta! 😂

Tisdag: Övade och fixade efter skolan och åkte sen till restaurangen (där vi hade pjäsen). Vi hade bara övat där en gång, så det var lite förvirrat. Många glömde sina repliker, vilket skapade frustration och panik, men annars gick allt bra.

Onsdag: Övade mera efter skolan och åkte sen hem och gjorde oss iordning. Körde middagsföreställningen igen och det gick lite bättre än i tisdags (fortfarande kaos dock).

Fredag: Slutade tidigt som vanligt. Drog till Honey's (supermarket) och köpte grejer till mitt projekt (se Dansen längre ner) och lunch. Hämtade upp Maria och åkte tillbaka till skolan för att repa och fixa inför vår sista föreställning. Fixade med mitt projekt. På kvällen hade vi den sista föreställningen på skolans scen. Det gick bättre än de andra gångerna, fast några glömde fortfarande bort repliker. Olika personer spelade huvudkaraktärerna på tisdagen och onsdagen, men på fredagen hade vi fixat så alla kunde vara på scen, vilket innebar två Pucks. Hursomhelst, en av tjejerna som spelade Hippolyta kunde inte komma och den andra spelade redan Demetrius, så tjejen som skulle ha spelat Helena men hoppade av och istället hjälpte till med smink fick hoppa in och det gick jättebra (bättre faktiskt). Förvirrat, jag vet. Efter hade vi pizza och cupcake-party och vi signerade varandras program. Mysigt! Kommer sakna min kaosiga teatergrupp.

Dansen

Sadie's dans är när tjejer frågar killar, men hade själv inte tid att tänka på det förrän dagen före. Som tur var hade ingen frågat en kille i vår lilla grupp än. Därför stack J och jag till en bensinmack och till Honey's och köpte 1 paket Swedish fish (godis), ett blått plakat, klister och en chokladkaka. När vi kom tillbaka till skolan satte jag igång med att klistra godisfiskar på plakatet. "SADIE'S" skrev jag (J hjälpte till medan jag åt lunch) och J klottrade frågetecken över alltihop. Sen la jag plakatet, påsen med kvarlämnade fiskar och chokladen på hans bil. När jag var inne i omklädningsrummet och gjorde mig iordning för pjäsen lurade J killen att hans billyktor var på. Eftersom jag bytte om såg jag inte hans reaktion, men han sa ja senare (och bjöd alla på Swedish fish).

Nästa dag (igår) gav vi oss iväg till Saint George. Det var jag, min date, J, hennes date, Js kompis från Provo, en annan kompis och hennes date. Min värdmamma körde oss och där hämtade vi även upp Js brorsa och hans fru, mötte upp Provokompisens date vid ett hamburgarställe (där vi också åt) och hämtade upp Js kompis (går college nu). Sen åkte vi till ett Mystery Escape Room och körde Santa's Workshop. Det var rätt kul (fast vi förlorade) men jättestressigt och frustrerande. Det fanns olika kluriga pussel som behövde lösas (typ anagram, koder och klossbyggen) och klossar och klistermärken som behövde hittas. De sa att man inte behövde nån "previous knowledge" men ändå sa tjejen som "hjälpte" oss att jag behövde spela perfekt när jag hade försökt spela "Deck the Halls" på ett litet leksakspiano minst fem gånger. Därför har jag gjort om texten lite. Nu börjar den så här: "Smash the piano into pieces, hope the whole building is burning down..."

När vi var klara åkte vi till dansen, som var i skolans matsal. Hängde där ett tag, innan vi åkte till Js kompis hus och kollade film ("Sandlot"). Bra avslutning av en rolig dag. Kom hem vid 1-2-tiden.

Några tips för Sadie's:
Fråga i tid och hitta på nåt roligt och kreativt sätt att fråga på!
Gå på en guppdejt under dagen!
Checka med kompisar vad de ska ha på sig så du och din dejt inte är de enda utan grupptshirt (personal experience)!
Ta massa kort! Du kommer vilja minnas denna stora dag! Om jag kunde leva om dagen skulle jag ta flera bilder.
Var beredd att betala allt (mat+biljett) för dig och din dejt!
Slappna av och ha kul (viktigast av allt)!

Kommer alltid minnas Sadie's! 😄

(Har fortfarande problem med bilduppladdning... 😭 kommer så fort jag har fixat det)

/lolli

Halloweenhelgen

Jag vet att jag är en vecka sen, men bättre nu än aldrig, right?

Lördag
Kyrkans halloweenfestival. Klädde ut mig till en björn/nalle, eftersom jag hittade en awesome kostym som Js granny har gjort åt en av brorsorna till hans Beauty and the Beast-pjäs. När vi kom dit åt vi chili (de hade en chili cook off) och fika. Alla som ville vara med i utklädnadstävlingen fick komma upp på scenen och promenera omkring i en cirkel, så jag och J gick (J klädde ut sig till en tjej ur en cartoon). Jag var en av de som vann! De ropade upp mig som "Swedish girl, you know who you are". 😂 Hjälpte till med ansiktsmålningen (deras små mallar hjälpte verkligen). När vi kom hem åkte några arbetare till stans biograf och jag bestämde mig för sent att jag ville följa med, men J var så snäll så hon skjutsade mig. Filmen (Ms Peligrine's home for peculiar children) var ok. Den kunde ha varit bättre, men jag gillade den iaf.

Söndag
Vi åkte till en annan kyrka vid elvatiden för att lyssna när en släkting pratade. Sen åkte vi hem till dem och dit kom också alla andra släktingar (=väldigt många). Vi åt en mysig picknickbuffé. Sen var det meningen att vi skulle hinna tillbaka till Sunday school och YW, men när vi kom in ringde en arbetare och sa att hon och en till arbetare hade hittat en av våra gäster (en gammal dam) vid en hajkingled och de trodde att hon hade brutit båda benen. Min värdmamma ringde 911 och vi (vm, J och jag) tog bilen dit. Där stod vi i flera timmar och såg när poliser och sjukhuspersonal hajkade upp till platsen där de var. Det kändes lite oroligt att inte kunna göra något. Tillslut kom också en helikopter och landade bredvid oss (och producerade en sandstorm). Efter ytterligare nån timme började de bära ner henne. De var inte så effektiva, men hon överlevde iaf och det är huvudsaken.

Måndag
Halloween! Några var utklädda i skolan, vi fick godis på fysiken och vi dansade till Thriller på dansen. Efter skolan hämtade vi upp Marias saker hemma hos henne och åkte sen hem till oss och gjorde oss iordning. Denna gången var jag en creepy docka. 😊 Sen åkte vi till en halloweenfestival och hängde där ett tag (kollade på larietterna som dansade till Thriller utklädda till zombies), innan vi gick skillda vägar och J och jag åkte till en tjejs halloweenparty. Där åt vi nachos, drack Italian soda och dansade. Sen bjöd vi över några kompisar för att kolla på Halloweentown. Mysig halloween helt enkelt.

(Kan fortfarande inte lägga upp bilder 😦 ska försöka fixa det)

/lolli 🎃

lollillama.blogg.se

Tänker blogga om mitt år som utbytesstudent i USA. :)

RSS 2.0